tisdag, juni 09, 2009

Smör och äggsprej - fast i omvänd ordning

Alltså... äggsprej?!? Vad är grejen med äggsprej?
Har idag börjat min nya karriär som bakeoffbagare på stormarknaden (den i Härnösand, själva ursprunget till mitt stormarknadsmedarbetarliv). Bakeoff är läskiga grejer. Bullarna kommer färdigrullade, små och platta. Man stoppar in dem i ugnen och kör jäsprogrammet(!). Efter detta sprejar man dem med äggsprej (??) och sockrar lite på dem, innan de åker in i ugnen igen för själva "bakningen"
Andra bakoffprodukter är små emliga frysta wienerbröd. Även dessa programgräddas och spritsas sen med en, av tre möjliga, färdiga glasyrer från lagom stora spritspåsar...
HJLÄP!! Hantverket nån?

Var tvungen att baka på riktigt när jag kom hem från jobbet. Ni vet... jäsa deg i bunke. Kavla, fylla, knyta, pensla (med riktiga ägg som man måste knäcka i en skål först) och sockra. Jäsa på plåt. Grädda.
Gjorde äppelknyten, äppellängder och hallonlängder. Hallonlängderna var väldigt, väldigt goda. Mycket smör. MYCKET SMÖR!!
Äppelvarianterna var bra de också. Men hejsan... Lätt att misslyckas med äpple och kanel?

Så, jag är alltså tillbaka i arbetslivet. Det funkar...
Så! Nu tänker vi inte mer på det... Hade jag en RisiFrutti hade jag tagit den nu.

Hittade en gammal plansch när jag städade ur flickrumsgarderoben förra veckan. Alla i min klass på mellanstadiet hade varit tvungna att skriva nåt snällt om mig. Tydligen var jag JÄVLIGT glad... för det hade varenda kotte skrivit. "Hej, jag heter Louisa. Jag är glad"

Over and out!

4 kommentarer:

Elizabeth sa...

Risifrutti är grejer det. Funkar mot/för det mesta. Det står i alla fall en en närstående.

Elizabeth sa...

Påstår ska det vara.

Louisa Erika sa...

Risifrutti är lite som Super 10. Biter på allt...

elenor sa...

Äggsprej klassar lätt in i samma läskiga kategori som fettfri majonäs... huga!