lördag, juli 28, 2007

Blåblues - modeblogg by request

Den omåttligt populära - och sporadiskt återkommande - modebloggen är här igen!

Damerna först. (som sig bör)
Sensommaren och tidighösten kommer att - inte helt oväntat - gå i blått och lila. Ränder är på stark återgång, så även klarröda gummistövlar. Klänningar är och förblir ett fantastiskt flexibelt och användbart plagg, både för sig själva och ovanpå stuprörsjeans. Jeansen för säsongen bör vara kolsvarta, grå eller i ljusa blå tvättar.
Midjeväska är - tyvärr mina vänner - fortfarande hopplöst ute.
BH-ar väljer vi den här säsongen i rätt storlekar för vår kroppsform (då extrabröst är sååå 1999).
Ballerinaskor fortsätter vara på tapeten, ända fram till strumpornas inbrott någon gång i September. Då strumporna krupit fram ur lådan är det handgjorda vackra skor modell höst som gäller. Skorna (oavsett modell) får gärna var blå.
Sjalar är alltid rätt. De får gärna vara blommiga, fransiga, färgglada. Palestinasjal är också på, men bör ackompanjeras av en politisk medvetenhet. "Tomrummet..."-fans vet vad som gäller på den fronten. Annars är virkat bra, och till hösten är baskern - med absolut säkerhet - tillbaka igen.
Jacka är lite halvute. Men koftor (gärna många samtidigt) är hippt så in i norden just nu. Koftorna får gärna vara, svarta, stickade, randiga, grå, blå, eller folkloreinspirerade.
Pricken över i är en axelremsväska, vilken bör vara rättvisemärkt.

Så till herrarna.
Ni får gärna klä er i väst. Skorna är naturfärgade och bekväma. Sjalar är inne även för er - och varför inte basker... Männens sjalar bör vara i naturfärger. Kan även se blåklintsblå sjalar som ett alternativ för den vågade mannen. Palestinasjal fungerar även för det manliga könet, under samma premisser som för damerna. Baskern är helst grå eller svart.
Rutig blazer är ju kul. Likaså manchesterkavaj eller vildmarksjacka. Den senare ackompnajeras gärna av en tro på att sova under bar himmel i Skuleskogen - då regnet öser ner...
Ryggsäck är hippt. Hatt är också på tapeten. Gärna en riktigt herrig (på gränsen till gubbig) modell.
Jeansen bör vara av en något säckigare modell och gärna härligt slitna. Till jeansen funkar hemtryckta T-tröjor eller någonting randigt.
Pikétröjor? "Bröööl" Fel ute grabbs!
Och snälla herrar!! INGA STRUMPOR I SANDALERNA!! Speciellt inte om ni bär shorts.

Tack för den här säsongen. I vinter gäller vantar... men det återkommer vi till.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Då var jag lite halvrätt ändå där jag låg i sanden medan regnet kanske inte öste, med duggade tätt. Jag hade strumpor i sandalerna, det var så kallt. I övrigt tackar jag så hemskt mycket och ska bygga hela min höstoutfit utifrån den här guiden.

Anonym sa...

...och coopbyggbyxor....OCH COOPBYGGBYXOR...glöm inte d

tomasselin sa...

MAJ LOVE!!!! Jag behöver regler att bryta. Visst vet du att du och ja... ja... vi är lite olika stilar. Du är indie. Jag kör mer på mainstream och masstillverkat. Åhhh... hata mig (L) Vi ska ha så roligt tillsammans. Alltid. Vi är lite som ying och yang. perfect. Adios

Joanna sa...

http://joamos.blogspot.com/2007/07/blog-post.html
Här kan du visa din mamma min fina orkidé! :)

Anonym sa...

Kram från moster Sanne! Kul att träffa dig i Hbg. Gick det bra i Sthlm?

elli sa...

Och jag som alltid har samma tygskor oavsett årstid. Dessutom tänkta jag förnöjt att jag skulle börja använda min midjeväska.... men den är turkos, och det är koolt. Hoppas jag.

Anonym sa...

Hej LOllo. Har hittat din blogg här. Ska kika mer en annan dag då jag inte måste sova.

Med en kram och en vänlig hälsning

NIna

Anonym sa...

Jag som alltid har strumpor i sandalerna (får skavsår annars). Och midjeväskan är djävligt praktisk.

Jörgen

Anonym sa...

Sova under bar himmel i Skule är helt okej även om jag blivit lite bekväm med åren ;-)

Jörgen