fredag, oktober 31, 2008

Mode hösten 2008

Modebloggen är tillbaka!

Här är modet hösten 2008. Allt enligt the LouisaErika School of Fashion.
Damerna först. Det som gäller i höst är knästrumpor. Regnar det sticker de upp lite kaxigt ur ett par fräcka gummistövlar (gärna röda). Vid torrare väder ser vi dem tillsammans med handsydda läderkängor och eventuella benvärmare. Vidare har man till nämnda strumpor ett par sköna leggings och en fin liten klänning, gärna med fikor. Under klänningen bär man gärna en randig långärmad tröja. Även en glad kjol gifter sig bra med de tidigare nämnda strumporna. Är man mer sugen på byxor är det fortfarande grå stuprör som dominerar, eller eventuellt ett par manchester i någon galen färg. Tröjorna är randiga, prickiga, eller enfärgade - i vissa fall blommiga - och gärna i farfarsmodell. Koftorna är också på stark ingång. Är man frusen får de gärna vara varma och luddiga. Ytterplaggen är personliga kappor, accentuerade av vackra sjalar - helst med litterära citat på - stickade mössor, och fingervantar i galna färger.
Herrarna bär gärna hatt, lite slitna jeans, och snygga sjalar. För männens tröjor gäller detsamma som för kvinnornas. Farfarströjan är en aldrig utgående klassiker.
Färgerna i år är, knallblått, djupt lila, svart, brunt, mörkgrönt, grått (hör och häpna!) och benvitt.
Materialen är företrädesvis ekologisk bomull eller linne - även om ull också är på stark ingång. Favvodesignern är alltid Gudrun Sjödén - nu mer än någonsin, med tanke på hennes ekologisatsning.
Principen är att använda så mycket som möjligt av de kläder man redan äger och kombinera dem på nya sätt. Köp så lite nytt som möjligt - då det kan äventyra din framtida förmåga att inhandla föda och toalettpapper. Och eftersom det är viktigare att lösa den egna personliga finanskrisen än den som tydligen pågår på "börsen" (var nu den ligger).

På väg ut från modelistan är dessvärre Palestinasjalen då den - som vi ju konstaterat redan långt tidigare - tappat all sin attityd och sitt politiska uttryck. H&M m.fl. har dödat klädernas ställningstagande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad skönt att bli uppdaterad på modefronten. Det låter som om du ligger bra till just nu. Det ska bli roligt när du kommer hem till jul. Jimmy kollar också på din blogg och det är roligt att få en inblick i ditt liv.
Kram och puss från mamma