torsdag, maj 24, 2007

När blev palestinasjal mode?

I en värld där du kan köpa en palestinasjal på Vero Moda. Som om en palestinasjal vore en basketsko eller ett par jeans. En palestinasjal är ett politiskt ställningstagande. Jag tror att många bärare är fullständigt omedvetna om det.

Hade ickedag med Marre idag. Vi gjorde ickegrejer som att sova, äta glass och se på film. Så mysigt, så avslappnat, så bra för att samla energi inför föreliggande premiär.

8 kommentarer:

tomasselin sa...

Men vad menar du? Palestinasjalar har ju varit inne bland fjortisar länge nu. Jag höll en muntlig redovisning om det där med typ.. klädstilar på socialkunskapen :D hehe.. för Jörgen. He liked.

Olof sa...

...inte bara bland fjortisar...man finner hundtandmönstret lite här och var. bland unga som gamla och flera olika "klasser". Tror att Kobra hade nåt program om palestinasjalen för nån tid sen....kolla in på nättv

E.V sa...

vip biljetter till Louisas show önskas av par i Växjö. Möjligt v 24?

elli sa...

De finns på indiska också. I sverige-färgsättning, för att nämna en av färgkombinationerna.

Henrik P sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Henrik P sa...

Hej, ramlade in på din blogg.
Och jag måste fråga: vilket ställningstagande menar du att man gör genom att bära palestinasjal?
Det är ju inte direkt så att det bara var palestinier som använde plagget, om man ser på tiden som var innan den spreds till västvärlden...

Anonym sa...

Sen 5 juni 1967 har palestinasjalen väl varit återkommande mode? Jag tror på en halvmedvetenhet. Klädkedjor har givetvis inget emot att slå mynt av politik. Och ungdomar vill väl frekvent göra avståndstagande statements mot grejor? Däremot håller jag med om att palestinasjalen i dagsläget blivit en symbol för palestiniernas kamp.

Anonym sa...

Jag skulle också gärna vilja veta vilket politiskt ställningstagande det är man gör genom att bära palestinasjal.