söndag, maj 20, 2007

Varför kedjor är farliga och vinner

Kedjorna. Matkedjorna, fikakedjorna, klädkedjorna, livsmedelskedjorna. De har råd, och det är därför de vinner. De har råd att ha personal på udda tider. De har råd att ha öppet när de andra måste ha stängt. - För att få sova nån gång, för att få äta nån gång, för att nån gång få träffa sina barn, för att de inte har råd med OB-tillägg och många anställda, för att de är brinnande människor, men ensamma och hårt slitande. - Kedjorna har pengar och marginaler och koncept. Och alltid finns det nån liten gymnasieslav som desperat behöver pengarna. Det är därför kedjorna vinner.
För när man - som jag idag och så mången gång förut - fastnat i en stad på en udda tid och måste ta vägen någonstans, då finns de där. Kedjorna. Och fast man har lovat sig själv att man inte ska (aldrig nånsin) så går man in. För att det är vad som står till buds och det regnar ute. Det är därför de vinner. Och sen stod de som brann där med lång näsa.

2 kommentarer:

elli sa...

Kedjor... Är det det som är valfrihet undrar jag då...?

Det kan INTE vara jag som ses joggande i umeå! För ett år sen skulle det stämt, nu är det illa ställt på joggfronten än så länge...

Anonym sa...

Ja, precis.

I övrigt hoppas jag att ditt universum är ett hem.